ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crenvurști vegetali, pateurile vegetale și salamul de soia sunt printre cele mai nocive produse de post, ele fiind pline de chimicale, notează Doctorulzilei.ro.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, aceste produse pot fi foarte periculoase pentru organism din cauza conținutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cat mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită.

“Pateul din soia conține la fel de multi aditivi ca cel animal, poate chiar mai mulți. La fel și salamul, și crenvurștii de post sau șnițelul, care mai e și prăjit. În niciun caz nu trebuie să mâncăm zilnic astfel de produse”, recomandă dr. Eduard Adamescu, medic nutriționist.

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteți consumă zilnic.

“În perioada postului, proteinele necesare bunei funcționări a organismului ni le putem lua din mazăre, fasole, ciuperci, soia nemodificată genetic, măsline, semințe de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de pădure (conțin de trei ori mai mule proteine decât carnea)”, adaugă Eduard Adamescu.

Pentru postul de dinaintea Crăciunului, medicii nu recomandă suplimente alimentare.