ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ceremonie religioasă a avut loc, duminică, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde au fost aduse de la Sibiu, cu o aeronavă militară, sicriele cu trupurile neînsufleţite a cinci dintre cei opt militari morţi în accidentul de elicopter, ulterior acestea fiind predate familiilor.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

O aeronavă militară a adus, duminică, în jurul orei 16.00, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, de la Sibiu, sicriele cu trupurile a cinci militari morţi în accidentul de elicopter, acestea fiind învelite cu tricolorul naţional şi aşezate pe mese acoperite cu pânză neagră, transmite Mediafax.

Pe pistă a avut loc un ceremonial militar şi religios la care au asistat familiile celor decedaţi, cu lumânări aprinse în mâini, personalul bazei şi oficialităţi locale din Câmpia Turzii şi Turda, slujba de pomenire fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Astefel, au fost aduse de la Sibiu sicriele cu trupurile lui Arthur Grigore Palfi, Vasile Marian Gădălean, Rareş Cosmin Moldovan, Dorin Fodor şi Constantin Dorin Filip care au fost, ulterior, urcate în camioane militare şi predate familiilor.