ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chevron a anunțat că renunță la proiectele din România legate de explorarea gazului de șist, fără a motiva decizia, scrie The Wall Street Journal. Anunțul  a fost făcut de un purtător de cuvânt al companiei şi vine după ce luna trecută compania anunțase că se retrage din activitățile de explorare din Polonia şi Ucraina.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"Este un pas înapoi pentru industria gazului de șist care tocmai se năștea în Europa", scrie cotidianul economic.

Reprezentanţii Chevron România confirmă anunţul făcut de purtătorul de cuvânt al grupului american. "Chevron România confirmă intenţia de a renunţa la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului dinRomânia, cae nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunităţi din portofoliul global al Chevron", au explicat ei pentru Digi 24. "Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM şi vor rămâne în custodia statului. Confidenţialitatea informaţiilor de acest gen este menţinută în conformitate cu legislaţia din România", au mai adăugat ei.

Chevron s-a lovit în România și de o rezistentă acerbă dinspre o parte a populației din zona unde avea concesiunile, mai exact din Pungeşti. Acolo au avut loc mai multe manifestaţii de amploare, soldate cu mai multe dosare penale.

Victor Ponta, premierul României, declarase în 2014, că România nu ar dispune de gaze de șist. La vremea respectivă, Ponta a mai spus că "ne-am bătut pe ceva ce nu există", fără să ofere alte detalii.