ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău la un miting de protest organizat de platforma civică "Dreptate şi Adevăr", informează Timpul.md.

Organizaţia "Dreptate şi Adevăr", al cărui nume seamănă cu cel al alianţei portocalii care-l propulsa pe Traian Băsescu în fruntea României în 2004 s-a înfiinţat abia la finalul lunii februarie, în acest an.

Participanţii la mitingul de protest de la Chişinău au purtat doar drapele moldoveneşti şi ale Uniunii Europene.

Principalele solicitări ale organizatorilor sunt:
- anchetarea pe bune a crimelor din aprilie 2009

- lupta pe bune împotriva corupției

- investigarea hoțiilor de la 2001 încoace

- recuperarea prejudiciilor cauzate de atacurile raider și jaful de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank

- demisia factorilor de decizie care au orchestrat și/sau tolerat toate aceste acte antinaționale

- pedepsirea, conform legii, a tuturor vinovaților.

Alex Cozer, tânăr activist, jurnalist a spus: „Azi sunt mândru că PMAN este plină, pentru că suntem o forță, noi suntem puterea, noi suntem Moldova. De ce după 6 ani de guvernare pro europeană, suntem nevoiți să ieșim în stradă să ne intrebam de ce ne fură viitorul? Jos criminalii!”.

Organizatorii protestului au anunțat că asemenea mitinguri au loc astăzi în Italia, Irlanda, Grecia, Germania și România.

protest-pro-european-la-chisinau

https://youtu.be/-JfsqI9viN8