ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cianurile devastează Anglia, iar autorităţile britanice muşamalizează cauzele reale, care sunt exploatările de gaze de şist.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Aproape cu un an în urmă, la apogeul inundațiilor din Marea Britanie, tragedia a lovit o familie obișnuită în Surrey, când scurgerile de gaz toxic de la un depozit de deșeuri din apropiere au ucis un băieţel de 7 ani, pe nume Zane.

Acum, autoritățile par hotărâte să disculpe firma care a fost sursa otravei - administratorul unui depozit de deșeuri vechi, care se pregăteşte pentru o creștere masivă a depozitului de deșeuri periculoase de la extinderea exploatării gazelor de şist.

Zane, un băiat de şapte ani care tocmai câștigase o centură în artele marţiale, descris de directorul şcolii unde învăţa în termeni elogioşi, a murit pe 8 februarie 2014. Ambii săi părinți au rămas bolnavi. Tatăl lui Zane, Kye, a rămas paralizat de la brâu în jos.

Cauza decesului şi prejudiciul constituit astfel au rămas oficial necunoscute. Rapoartele inițiale sugerează o intoxicație cu monoxid de carbon de la pompele de apă. Dar pompierii de la locul incendiului care s-a produs în februarie anul trecut au detectat cianurile, fapt confirmat ulterior de Sănătatea Publică engleză.

În fapt, casa familiei afectate de scurgerea de gaz foloseşte exclusiv energie electrică. Aceasta înseamnă implicit că nu este deloc aprovizionată cu gaze naturale și, prin urmare, nu poate să genereze monoxid de carbon. Nici o urmă de monoxid de carbon nu aa fost găsită în casa familiei.

Sănătatea Publică a avut nevoie de 14 săptămâni pentru a confirma familiei că cianurile au fost detectate într-adevăr în casa inundată. Toată această poveste pare cea a unei muşamalizări.

Într-o prezentare recentă de la Comitetul de audit pentru mediu, cercetătorul și consultantul Paul Mobbs analizează tratarea apei și gestionarea deșeurilor asociate cu exploatarea gazelor de şist.

El estimează o creştere explozivă de 50% a capacităţiilor de depozitare pentru un milion de tone de deșeuri periculoase. Cianurile continuă să facă victime.