ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci copaci au fost rupţi în urma furtunii din Capitală, dintre care patru au căzut pe carosabil, în sectoarele 1, 2, 5 şi 6, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Adrian Marin, a declarat pentru Mediafax că patru copaci au căzut pe carosabil, pe Şoseaua Kiseleff, bulevardul Iuliu Maniu, Splaiul Independenţei şi bulevardul Barbu Văcărescu, iar un altul a căzut pe faţada unui bloc, pe strada Ionel Perlea.

Cinci echipaje de la ISU Bucueşti au intervenit cu drujbe pentru îndepărtarea copacilor căzuţi.

Furtuni în mai multe localităţi. Stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, în Dâmboviţa

Vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, duminică seară, în judeţul Dâmboviţa, unde s-au produs şi inundaţii în urma ploilor torenţiale, în oraşul Găeşti. Peste 3000 de consumatori din 11 localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, un drum comunal din localitatea Crângurile este blocat duminică seară după ce cinci stâlpi din beton care susţin reţeaua de distribuţie a energiei electrice au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. Echipele de pompieri se află la faţa locului pregătite să intervină pentru eliberarea carosabilului, însă aşteaptă ca Electrica să întrerupă alimentarea cu electricitate în zonă pentru ca operaţiunea să se desfăşoare în siguranţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Eduard Ţelea.

Peste 3000 de consumatori din 11 localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor.

Potrivit datelor anunţate de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, care a avut loc la Palatul Victoria, fenomenele meteorologice au afectat în totalitate trei linii de medie tensiune, cu 117 posturi de transformare, din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi.

În total au rămas fără energie electrică 3.489 de consumatori din localităţile Rucăr (judeţul Argeş), Slasoma, Padina, Vlădaia (Mehedinţi), Brezoi, Câineni, Racoviţa, Băişoara, Titeşti, Perişani, Slătioara şi Mateeşti (Vâlcea).

Maricel Popa a dat asigurări că, până luni dmineaţă, localităţile afectate vor fi realimentate cu energie electrică, în prezent 15 echipe fiind pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

La ce să ne aşteptăm zilele următoare

Codul portocaliu de ploi instituit duminică în Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea se va extinde în zilele următoare, iar sub avertizare va intra zona de munte a judeţelor Olt, Dolj şi Argeş, local fiind posibile cantităţi de apă de 100 de litri pe metru pătrat, a anunţat directorul ANM, Ion Sandu. Vicepremierul Liviu Dragnea a cerut poliţiştilor să verifice dacă primarii dau informaţii corecte cu privire la inundaţii.

Ion Sandu a precizat că este posibil ca suprafaţa unde vor cădea precipitaţii însemnate să se extindă şi în alte judeţe decât cele aflate sub avertizare.

Directorul ANM a explicat că ciclonul care se va forma duminică noapte va aduce cantităţi însemnate de precipitaţii. Fenomenele asociate instabilităţii atmosferice vor pierde din intensitate miercuri la prânz, dar în 31 iulie şi 1 august, aceeaşi zonă va fi afectată din nou de precipitaţii.

"Cât de grav, vom discuta în zilele următoare, deci partea de sud-vest a ţării va rămâne sub incidenţă", a mai spus Ion Sandu.

Uitând că este vacanţă, vicepremierul a solicitat şi măsuri pentru buna desfăşurare a activităţii în şcoli.

"Pentru faptul că domnul ministru Pricopie este prezent aici, ministrul Educaţiei, vă rog, domnule ministru, ca în cazul în care în noaptea asta sau mâine apare un efect nedorit, la o unitate şcolară, grădiniţă, şcoală sau o altă unitate şcolară, care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea şcolară, vă rog să ne informaţi imediat, ca să putem acţiona, să remediem în timp foarte scurt pentru ca... Da, e, de fapt, vacanţă?! Nu ştiam de ce aţi venit aici...", s-a arătat nelămurit vicepremierul Liviu Dragnea.