ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care s-a prăbuşit în Alpii francezi, a fost manevrat, în ultimele minute de zbor, de copilotul Andreas Lubitz, din primele informaţii ale anchetatorilor.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Conform procurorilor, acesta ar fi fost prăbuşit intenţionat aparatul. Copilotul avionului era Andreas Lubitz, 28 de ani, şi lucra pentru Germanwings din septembrie 2013. Acesta acumulase 630 de ore de zvor la bordul aeronavelor companiei.

Membrii clubului aeronautic Luftsportclub Westerwald, din care Lubitz făcea parte din adolescenţă, spun că visul dintotdeauna al tânărului a fost să zboare. „Andreas a devenit membru al asociaţiei şi voia ca visul său de a zbura să se realizeze. A început la şcoala de planoare, apoi a devenit pilot”, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul clubului.

Vecinii spun că tânărul era un om liniştit şi prietenos, care îşi urma „cu pasiune” visele. Cineva a declarat pentru ziarul Rhein Zeitung că Lubitz se păstra în formă practicând jogging-ul.

Informaţiile deţinute până acum de procurori arată că pilotul aeronavei a ieşit din cabină pentru a merge la toaletă. Copilotul s-ar fi blocat singur în cabina aparatului de zbor şi ar fi refuzat să îi mai deschidă uşa pilotului. Ulterior, avionul a început să coboare până când s-a lovit de munţi.