ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Articol semnat de Heinrich Loth

La tine, si cred ca la cei mai multi oameni in ziua de astazi, totul se bazeaza pe relatii gen if-then, pe cauze si consecinte. Daca esti badaran cu mine, sunt si eu badaran cu tine. Nu ma respecti, nu pot sa te respect. Si invers. Esti bun cu mine, sunt bun cu tine. Ma intelegi – te accept, nu ma intelegi – esti un potential dusman. Ai absoluta dreptate, asa functioneaza lumea in care traim.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Dar fix aceasta ratiune si logica, nu ne ajuta nicicum, in Romania de astazi. Nu suntem fericiti, nu suntem multumiti de nimic, nu avem incredere in nimic.
Pentru ca realitatea care ne inconjoara, nu ne determina, nu ne motiveaza nicicum sa fim mai buni, sa avem respect si intelegere unul fata de celalalt. Dimpotriva, ne determina sa fim egoisti, agresivi, miserupisti, nemultumiti, iritati, etc… Fiecare cetatean al acestei tari, se simte neindreptatit, furat, jignit, umilit si proiecteaza aceste sentimente asupra celorlalti din jur. In special asupra celor care simt si gandesc altfel decat ei. Sau cred ca sunt asa.

Starea de spirit in Romania (si tot mai mult in lume), este consecinta acestei lumi decadente spiritual, acestei realitati materiale, cauzal-deterministe, lume care se invarte in jurul ei neputincioasa, incapabila sa iasa din cercul vicios in care se afla.

De multe ori am trait acest lucru aici pe blog. S-au scris articole rationale, mai mult sau mai putin atacatoare, la adresa celor care sunt altfel, de exemplu comunisti-nostalgici, care gandesc “gresit”, adica prost, si traiesc in alta lume, de mult trecuta si urata. Reactia celor care s-au simtit vizati, a fost pe masura: violenta, agresiva, irationala. “If-then”. Ma faci prost, te injur. Eu nu vreau sa te injur, dar tu m-ai provocat, tu ai inceput. Dupa care noi concluzionam superior, ca asa e romanu, prost, incapabil sa fie rational, sa inteleaga corect mesajul din articol.

Din pacate nu am facut nimic altceva, decat sa ne luam de cel pe care l-am vazut in oglinda. Pentru ca imaginea pe care o avem despre cei din jur, nu este nimic altceva decat reflectia propriei noastre fiinte.

Pentru a citi continuarea articolului faceţi click AICI