ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginea președintelui Vladimir Putin va fi folosită în scopuri comerciale, dar nu pe căni, tricouri sau alte obiecte vânate de fanii președintelui rus. Naționaliștii ruși s-au gândit să scoată pe piață ciocolată cu chipul liderului de la Kremlin plângând, așa cum a fost surprins imediat după câștigarea alegerilor, în martie 2012, când a venit pentru a treia oară la conducerea Federației Ruse.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Conform postului de televiziune ucrainean TSN, startul a fost dat de persoane cu simțul afacerii și sentimente patriotice din Ekaterinburg, unde au apărut pentru prima oară tricouri cu imaginea șefului statului rus, in diferite ipostaze, transmite Agerpres.

Ulterior, în magazine și-a făcut apariția un sortiment de ciocolată, pe ambalajul căreia Putin apare plângând, într-o încercare de umanizare a liderului rus, preceput de occidentali ca un 'conducător cu o mână de fier', lipsit de sentimente.

Așa a apărut o ciocolată cu imaginea lui Putin mângâind un cățel și cea în care liderul rus hrănește cu biberonul un vițel. La Ekaterinburg este ceva firesc să vezi pe stradă copii îmbrăcați în tricouri cu inscripția 'Vreau să fiu ca Putin' sau 'Unchiul Vova este bun'.

Tinere rusoaice care își fac manichiura, lipindu-și imaginea lui Putin pe unghii, pot fi întâlnite nu doar în acest oraș din Urali, ci în multe alte regiuni.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, a declarat că președintelui rus nu-i place ca numele său să fie folosit în scopuri comerciale. Imediat după această declarație, a fost suspendată comercializarea unui tip de telefoane mobile aurite, cu imaginea liderului rus, care se vindeau la prețul de 170.000 de ruble (aproximativ 3.637 dolari) bucata.