ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clădirea care are căldură şi electricitate gratuită a apărut acum în judeţul Bihor, însă investiţia iniţială pentru a avea un asemenea imobil este destul de mare.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Într-o comună din Bihor a apărut clădirea fără facturi, care are căldură şi electricitate fără nici un preţ de cost.

Toată energia de care are nevoie clădirea fără facturi este obţinută din razele soarelui şi din puterea vântului. Există însă un preţ.

Investiţia iniţială este destul de mare, dar poate fi recuperată în timp. Clădirea fără facturi din Bihor a fost construită cu fonduri europene şi va găzdui companii producătoare de energie verde.

Centrul de afaceri din Oșorhei are 500 mp. Este iluminată și încalzită cu 240 de panouri fotovoltaice și două turbine eoliene. Împreună, produc 90 kWh, cu 50% mai mult decât necesar.
„Este o clădire autosustenabilă, asta înseamnă că își produce singură curent și căldură. Nu vom plăti pentru curent, nu vom plăti pentru căldură”

, spune Ioan Pop, primarul comunei Oșorhei.

Companiile găzduite nu vor plăti chirie cinci ani. Oferta a stârnit interesul oamenilor de afaceri.