ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 28 ONG-uri, reunite sub titulatura de Coaliția pentru Familie și Constituție, acuză Ministerul Educației Naționale de nerespectarea Legii Educației Naționale pentru că permite și promovează sărbătorirea Haloween-ului în scolile românești, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Semnatarii comunicatului afirmă că Ministerul a închis ochii la numeroasele cereri făcute de către părinți și ONG-uri, de a stopa acest fenomen în timpul orelor de curs și "profesorii, învățătorii și educatorii au derulat și continuă să desfășoare activități prin care își propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români", se arată în comunicat.

Organizațiile semnatare se plâng că în fiecare an, părinții sunt obligați la cheltuieli din ce în ce mai mari pentru a susține această sărbătoare în grădinițe, școli și licee.
Mai mult, de la an, la an exigențele „sărbătorii” cresc, astfel că membrii corpului didactic îi obligă pe părinți la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes - Comunicat Coaliția pentru Familie și Constituție

Ministerul Educației Naționale este avertizat "că dacă nu ia măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor nostri şi încalcă Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată, în scopul opririi acestor manifestări morbide în unităţile de învăţământ din România", avertizează cele 28 de ONG-uri semnatare.

În final, inițiatorii  invită părinții să doneze Ministerului Educației banii pe care-i cheltuiesc pe Haloween "pentru ca în toate unitățile de învățământ din România să fie introdusă apa curentă și grupuri sanitare decente", se arată în comunicat.

[divider][divider]

Iată comunicatul integral:

Halloween-ul este satanism promovat de Ministerul Educației Naționale 

          Coaliția pentru Familie și Constituție, for civic constituit din organizații nonguvernamentale ce au ca scop promovarea valorilor tradiționale ale poporului român, a luat act cu profundă îngrijorare de perpetuarea în sistemul educațional românesc a unei așa zise sărbători care exalta frica, întunericul și moartea - Halloween-ul. 

          Este binecunoscut faptul că această manifestare are la bază practici oculte care promovează teroarea, cruzimea, violența, moartea, prin care, conștient sau nu, cu concursul cadrelor didactice, elevii români sunt implicați în lumea vrăjitoriei și a satanismului.         

          Și în acest an, la fel ca în anii precedenți, în numeroase instituții de învățământ, atât școli, cât și grădinițe, profesorii, învățătorii și educatorii au derulat și continuă să desfășoare activități prin care își propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români, în spirit păgân, cu accente malefice. 

          Cu generosul concurs al Ministerului Educației Naționale acest fenomen a căpătat o largă răspândire în sistemul de învățământ, contrar prevederilor Constituței României și Legii Educației Naționale care statuează că printre principiile care guvernează învățământul se numără „principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român”, „principiul centrării educaţiei pe beneficiarii acesteia”, „principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare”, ș.a.         

          Deși în ultimii ani numeroase organizații nonguvernamentale au atras atenția asupra acestui fenomen, trimițând memorii Ministerului Educației și solicitând luarea unor măsuri în vederea scoaterii din sistemul de învățământ a acestei manifestări, până în acest moment, la nivelul Ministerului Educației Naționale și al inspectoratelor școlare județene, nu a fost luată nicio măsură, ba mai mult ministerul continuă să o gireze. 

          Mai mult, de la an, la an exigențele „sărbătorii” cresc, astfel că membrii corpului didactic îi obligă pe părinți la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes. 

          Coaliția pentru Familie și Constituție, prin membrii și simpatizanții organizațiilor componente, în calitate de beneficiari secundari și terțiari ai procesului educațional solicită Ministerului Educației Naționale luarea de măsuri pentru stoparea imediată a acestui fenomen.         

          În același timp invităm toți părinții responsabili din România să boicoteze serbările organizate de instituțiile de învățământ cu ocazia Halloween-ului și să ne semnaleze eventualele consecințe negative pe care le va atrage neparticiparea copiilor la aceste evenimente. Recomandăm părinților ca banii pe care i-ar fi cheltuit pentru a asigura costumațiile de Halloween să îi doneze copiilor nevoiași sau să îi vireze în conturile Ministerului Educației Naționale pentru ca în toate unitățile de învățământ din România să fie introdusă apa curentă și grupuri sanitare decente.          

          Atenționăm Ministerul Educatiei Nationale asupra faptului că dacă nu ia măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor nostri şi încalcă Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată, în scopul opririi acestor manifestări morbide în unităţile de învăţământ din România. Devine simptomatic faptul că, desi institutii ale statului se străduiesc ca sa stopeze manifestările demonice, Ministerul Educatiei Nationale face din acestea o norma curriculară. Acest fapt oneros trebuie să inceteze. 

Semnează:

1. Alianța pentru Demnitate Națională

2. Alianța Familiilor din România

2. Asociația Pro Vita filiala București

3. Asociația „Cercul Studențesc Floarea de foc”

4. Asociația „Basarabii”

5. Liga de Utilitate Publică

6. Asociația „Rost”

7. Asociația pentru Revigorarea Tradiției (ART), București

8. Asociația ”Sfantul Împărat Constantin cel Mare”

11.Asociaţia pentru Libertatea Românilor

12.Asociația Rost

13.Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești din județul Alba

14.Asociaţia Meșterilor Populari din Moldova, Iaşi

15.Asociația „Familia ortodoxă”

16.Asociatia „Civic Media”

17.Asociația „Ortodoxia Tinerilor”

18.Fundația „Sfânta Irina”

19.Asociația „Prietenii de Familie”

20.Grupul „Ioan Alexandru”

21.Asociatia pentru Cultură și Educație „Sfântul Daniil Sihastrul”

22.Liga Distributistă Română „Ion Mihalache”

23.Asociația Prologos

24.Asociația „Copil dorit”

25.Asociația „Casa Gratis Pro Deo”

26.Asociația „Triada”

27.Asociația „Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

28.Asociatia “Parintele Galeriu”, Bucuresti