ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hidrologii au emis o avertizare cod galben, valabilă de miercuri până vineri seară, pe râurile din bazinele Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (Mehedinţi), pentru unii afluenţi ai Jiului (în Gorj, Dolj şi Mehedinţi), Desnăţui (Dolj), şi pentru unii afluenţi ai Oltului inferior (în Gorj,Vâlcea, Olt şi Dolj), unde se pot produce creşteri de debite şi niveluri, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.

Avertizarea este valabilă de miercuri, ora 20.00, până vineri, la ora 18.00.

"Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie", se arată în atenţionarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.