ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineață o atenționare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru arii extinse din județul Teleorman, sudul județelor Argeș și Dâmbovița, vestul județului Ialomița, dar și pentru sudul și estul județului Buzău, valabilă până la ora 12,00.

Conform atenționării postate pe site-ul ANM, între orele 6,00 și 12,00, în zonele menționate se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge local 55-65 km/h.

Tot în această dimineaţă a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de ploi şi vânt puternic pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Caraş-Sevrin, valabilă joi, între orele 08.00 şi 11.00.

Potrivit avertizării nowcasting emise joi de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat, în aceste zone acumulându-se până la ora 08.00 cantităţi de apă de 50 de litri pe metru pătrat.

Ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50 - 60 de kilometri pe oră.