ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, o atenționare Cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, și care va intra în vigoare din dimineața zilei de joi, 31 iulie 2014.

Astfel, în intervalul 31 iulie, ora 3,00 — 1 august, ora 10,00, va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 40-50 litri/mp și, izolat, peste 70 litri/mp, în cursul nopții de miercuri spre joi (30/31 iulie) în județul Caraș-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie, și în județele Mehedinți și Dolj.

În același interval de timp, va fi Cod Galben de averse în cinci județe (Timiș, Hunedoara, Gorj, Vâlcea și Olt). Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul țării, precum și în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și, izolat, 50 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prognoza.