ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hidrologii au emis, joi dimineață, un Cod roșu de inundații pe sectorul aval Vârtoapele (județul Teleorman) și un Cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timișului, Bârzava și Moravița din județul Timiș.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, avându-se în vedere evoluția hidrometeorologică din bazinul hidrografic Pârâul Câinelui, ca urmare a propagării viiturii formate anterior în partea superioară a bazinului, se instituie Cod roșu pe sectorul aval Vârtoapele (județul Teleorman).

Codul roșu a intrat în vigoare la ora 5,15 și va expira la 10,00.

De asemenea, joi, în intervalul orar 5,45 — 14,00, specialiștii în hidrologie au instituit Cod portocaliu de inundații pe unele râuri din județul Timiș.

Astfel, ca urmare a precipitațiilor cu caracter torențial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informațiilor radar și a precipitațiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timișului, Bârzava și Moravița din județul Timiș.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.