ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administraţia Naţională Apele Române a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru râurile Teleorman şi Vedea. Avertizarea este valabilă până luni la ora 12:00.

UPDATE: 
Secretarul de stat Raed Arafat spune ca mulţi locuitori din satele şi comunele inundate refuză evacuarea.


"Până la o limită se poate înţelege, fără nici o discuţie, înţelegem astfel de reacţii. Dar când (pompierii) recomandă evacuarea, o fac pe bază de informaţii privind riscuri care pot pune viaţa oamenilor în pericol. (...) Din fericire, situaţia nu a ajuns la pierdere de vieţi omeneşti, ceea ce este foarte important. Dar primul lucru este viaţa oamenilor. Recomandarea noastră este să asculte. Dacă situaţia este critică, s-ar putea să nu mai putem ajunge la ei. Oricum vom încerca, dar e posibil să nu putem ajunge înapoi să îi salvăm viaţa", a spus Arafat pentru Digi24.

UPDATE: Administraţia Zonală a Apelor a prelungit codul roşu de inundaţii pentru râul Teleorman.

Vizate de avertizarea emisă pentru râul Teleorman sunt mai multe localităţi, după cum urmează: Tătăraştii de Sus, Tătăraştii de Jos, Trivale Moşteni, Olteni şi Orbeasca.

Pentru râul Vedea, din judeţul Olt, vizat este sectorul Buzeşti - Văleni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit în aceste zone, evacuând sute de persoane din calea apelor.