ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nebunia corectitudinii politice a atins un nou vârf în SUA: cofondatorul Mozilla, Brendan Eich, cel care a creat limbajul JavaScript, a demisionat vineri, în urma dezvăluirii că, în 2008, a donat 1.000 de dolari unui ONG din California care milita contra legalizării căsătoriilor homosexuale. Brendan Eich, care a contribuit în anii '90 și la crearea Netscape Navigator, fusese numit director executiv al Mozilla în data de 24 martie.

Într-o postare pe blogul companiei, actualul director executiv, Mitchell Baker, susține că Mozilla sprijină... diversitatea și egalitatea de șanse din toate punctele de vedere, inclusiv preferințele sexuale. Nimic despre ”diversitatea” de a fi heterosexual...

De menționat și că Brendan Eich, pe ale cărui calități profesionale s-a clădit Mozilla, a donat acei bani fără să-și implice compania.

Reprezentantul unui grup care militează pentru drepturile homosexualilor, Fred Sainz, nu s-a declarat de acord că acesta este un caz de limitare a dreptului de exprimare, ci este ”un caz în care piața se autoreglează”, dar un blogger care a luptat pentru aceleași obiective, Andrew Sullivan, susține că acest gest dovedește că militanții homosexuali sunt ”la fel de intoleranți precum creștinii. Aceasta este o lovitură grea, pe care ne-am aplicat-o singuri și toți o vom regreta”.

Americanii au luat cu asalt forumurile presei de peste Ocean, invitând la boicotarea produselor companiei, în timp ce mai mulți politicieni republicani din SUA, precum Harmeet Dhillon, au atras atenția că tot mai mulți oameni se tem să-și declare deschis apartenența la valorile așa-numite conservatoare.

Nu în ultimul rând, mai multe state americane, printre care și New York, au adoptat în ultimele luni legi care previn concedierea oamenilor din motive politice.