ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Combustibil nuclear adus cu avionul de Ungaria din Federaţia Rusă - aceasta este ultima acţiune pe care plănuie să o pună în practică vecinii noştri.

Guvernul Ungariei lucrează la un plan, prin care să transporte combustibil nuclear, cu avionul, din Rusia, pentru centrala de la Paks, scrie Nepszabadsag.

Obiectivul aducerii de combustibil nuclear din Rusia este asigurarea continuităţii aprovizionării cu combustibil a singurei centrale nucleare din Ungaria, pe cale aeriană, în locul transportului cu trenul, prin Ucraina, potrivit ziarului, care citează surse confidenţiale.

Adjunctul directorului general al Autorităţii ungare pentru Energie Atomică şi Siguranţă Nucleară Szabolcs Hullan a confirmat informaţia privind planurile de aducere de combustibil nuclear din rusia pentru Nepszabadsag.

Autoritatea nu a primit încă o cerere în vederea obţinerii unei licenţe pentru transportul de combustibil nuclear în acest sens, a declarat Hullan.