ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia procurorilor DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara în privinţa fostului comandant al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, anulând toate interdicţiile impuse prin măsura controlului judiciar, conform Adevărul.

Decizia definitivă a fost luată vineri la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost prezentă soţia poliţistului, Gabriela, care, cu lacrimi în ochi, l-a sunat pe Berbeceanu imediat ce a aflat soluţia judecătorului.

Comisarul şef nu a putut fi prezent pentru că la momentul respectiv era încă sub interdicţia impusă de ordonanţa DIICOT privind controlul judiciar. Au fost prezenţi, la fel ca şi joi, în ziua procesului, mai mulţi colegi ai comisarului din cadrul BCCO Alba Iulia. ”Este decizia pe care o aşteptam şi, aşa cum eu şi soţul meu am susţinut întotdeauna, adevărul se va afla prin justiţie. Suntem bucuroşi că au fost ridicate interdicţiile, în primul rând pentru colegii cu care Traian avea interdicţie, pentru finii noştrii, cei apropiaţi. L-am sunat, este foarte fericit şi spera la acest verdict”, a spus Gabriela Berbeceanu.

Joi, în timpul procesului, comisarul Berbeceanu a spus că dosarul DIICOT deschis împotriva sa este un fals de la un capăt la altul. „23 de ani am lucrat în poliţie, fără greşeală. Prin acest dosar mi-a fost pătată onoarea mea şi a familiei mele. Tot justiţia este obligată să îmi repare daunele pe care le-am suferit. Doresc anularea măsurii controlului judiciar pentru că sunt nevinovat. Este un doar fals de la un capăt la altul“, a spus poliţistul, scoţând în evidenţă faptul că dosarul instrumentat de DIICOT - Structura Centrală a avut până acum patru procurori de caz, din care trei au formulat declaraţii de abţinere şi au renunţat. „Am contestat doar acum ordonanţa procurorului pentru că am aşteptat să apară indicii şi temeiuri noi”, a completat poliţistul referindu-se la ordonanţa DNA privind începerea urmăririi penale împotriva procurorului şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan şi a fostului subordonat ala cestuia, procurorul Nicolaie Cean. Cei doi împreună cu subcomisarul Alin Muntean, pus la dispoziţia IPJ Alba, sunt acuzaţi, în esenţă, că au fabricat probe împotriva poliţistului, folosindu-se de persoane cercetate în trecut de Berbeceanu.

Măsura controlului judiciar stipulează că Traian Berbeceanu nu avea voie să poarte pistol, să părăsească ţara şi să ia legătura cu 47 de persoane, martori în dosar, majoritatea interlopi cercetaţi în trecut de fostul comandant de la BCCO Alba Iulia. Poliţistul avea interdicţia de a se întâlni şi comunica cu doi colegi: Cristian Link, şeful Serviciului de combatere a traficului de droguri din BCCO Alba Iulia şi Petrică Marius Ghiura de la SCCO Hunedoara. Tot pe lista martorilor se află şi un poliţist din Alba Iulia aflat în prezent la pensie, Iancu Mitracu, care i-a închiriat un apartament lui Berbeceanu. De asemenea, Berbeceanu nu se putea întâlni cu soţii Anişoara şi Titus Biriescu, cercetaţi şi ei penal de DIICOT, respectiv cu viceprimarul din Deva, Ovidiu Moş.