ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragonu Ak47 , sub numele real de Dragoș Tudorache, este un reprezentant de marcă al scenei underground din România, implicat în mai multe proiecte și colaborări dar care a reușit și editarea a trei albume solo.

Textele scrise de Dragonu transmit mesaje fruste despre realitatea vieții urbane, mesaje antidrog și pro-educație pentru tinerii cartierelor, împotriva corupției politicienilor dar și despre prietenie adevărată, familie, identitate și creștinism.

Anul acesta Dragonu Aka 47 a lansat materialul ”Anul Dragonului” care este disponibil pe site-ul său oficial. Născut pe 13 octombrie 1985 în Bârlad raperul a fost sensibil la manifestațiile de la Pungești și din Piața Universității astfel încât piesa ”Anarhie” se referă expres la aceste proteste.

”Aici la Pungești/ Un baston de la Chevron/ Pentru fiecare om/... Arestează mosnegii/ Le bat și animalele/ Că sunt în afara legii.”

”La protestul cu Roșia Montană ne legitimează/ Protestul cică e ilegal și ne amendează/ De parcă opțiunea de a protesta/ N-ar fi un drept care să intre-n libertatea mea.”

În piesa ”Cei care înalță flamuri” Dragoș Tudorache enumeră mai multe modele de voievozi creștini și concluzionează: ”Rămân român ca Mircea cel Bătrân/ Pentru străbuni/ Și pentru sfinții care încă fac minuni!”

Dragonu a fost de asemenea membru în proiectul muzical Haarp Cord ce a strâns sub același nume pe Cedry2k, Șișu și pe alți interpreți hiphop din București.

Concertul aniversar va avea loc duminică, 26 octombrie, la ora 21 în Club Colective. În deschidere va mixa Tecko Starr și sunt așteptați și Siberia, Infinitu, Stripes, Faust și Pumn de Țărână .