ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 19:37 Cei opt condamnaţi nu vor scăpa nici de banii cu care au înşelat statul român. Vor trebui să-i restituie în următoarea perioadă. Sumele datorate de inculpaţi către statul român:

George Copos – 700.000 de dolari
Mihai Stoica – 550.000 dolari
Cristi Borcea – 600.000 dolari + 200.000 dolari + 124.000 dolari + 80.000 dolari
Ioan Becali – 418.000 dolari + 125.000 dolari + 1.400.000 dolari + 350.000 dolari
Jean Padureanu – 112.000 dolari

UPDATE 19:10 Condamnaţii au început să ajungă în arestul Poliţiei. Fraţii Becali, Giovanni şi Victor, s-au predat la Constanţa, ca şi Cristi Borcea, care a declarat:
"Sunt terminat. Merg la puşcărie. Mă voi preda în cel mai scurt timp"

Cei trei ar dori să profite de regimul deschis de detenţie, de care are parte Gigi Becali la Penitenciarul Poarta Albă.

Jean Pădureanu a fost ridicat de la Spitalul Elias, unde se internase pentru aşa-zise probleme coronariene.

MM Stoica a fost ridicat de Poliţie, după ce l-au căutat prin cartierul rezidenţial Green City şi l-au adus cu forţa la secţie.

George Copos s-a predat şi el la o secţie de poliţie din apropierea penitenciarului Rahova.

Gică Popescu, care mâine ar fi trebuit să fie ales preşedintele FRF, a ajuns şi el la secţia de poliţie.

UPDATE 19:10 Curtea de Apel București (CAB) a decis marți, anularea contractelor prin care au fost transferați mai mulți jucători de fotbal de către cei opt inculpați condamnați la închisoare cu executare în dosarul Transferurilor.

UPDATE 14:35 Gică Popescu a primit 3 ani şi o lună cu executare

UPDATE 14:31 Fostul preşedinte al Craiovei şi acţionar al lui Dinamo, Gigi Neţoiu a primit 3 ani şi 4 luni cu executare!

UPDATE 14:25 Impresarul Victor Becali a primit 4 ani şi 8 luni cu executare, iar fratele său Ioan Becali a primit  6 ani şi 4 luni cu executare. 

UPDATE 14:20 Cristi Borcea, fost acţionar la Dinamo, a primit 6 ani şi 4 luni cu executare în timp ce George Copos, fostul preşedinte al Rapidului,  a primit o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni cu executare, anunţă Antena 3.

UPDATE 14: 15  Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. 

 

 

Dosarul Transferurilor.Curtea de Apel Bucureşti va anunţa astăzi, la ora 14.00, decizia finală în Dosarul Transferurilor de jucători, în care au fost judecaţi fraţii Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Jean Pădureanu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Concluziile procurorului au fost următoarele:

  • George Copos - pedeapsa de închisoare cu executare pentru o perioadă de la 1 la 5 ani;

  • Jean Pădureanu - pedeapsă de trei ani cu suspendare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

  • Mihai Stoica - în cazul său faptele incriminate sunt prescrise conform noului Cod Penal (intrat în vigoare la 1 februarie);

  • Cristian Borcea - pedeapsă cu executare de şapte ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel ;

  • Ioan Becali - pedeapsa cu executare de opt ani, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

  • Victor Becali - şapte ani cu executare, aşa cum a decis anterior Curtea de Apel;

  • Gheorghe Neţoiu - aceeaşi pedeapsă stabilită de Curtea de Apel, trei ani cu suspendare;

  • Gheoghe Popescu - s-a solicitat pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, la fel ca în precedenta soluţie a Curţii de Apel


Avocaţii celor şapte inculpaţi, cu excepţia reprezentantului lui Mihai Stoica, au solicitat instanţei schimbarea încadrării juridice a anumitor fapte, conform noului Cod Penal.