ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Shannan Guess Richardson, o actriță americană care a trimis scrisori cu ricină președintelui Barack Obama și altor doi oficiali americani, pentru a-și apăra dreptul de deținere a unei arme, a fost condamnată la 18 ani de închisoare, anunță presa din SUA.

18 ani în spatele gratiilor. Aceasta este sentința dată de un tribunal texan pentru Shannan Richardson, de 36 de ani, mamă a șase copii, vinovată că, în 2013, le-a trimis lui Barack Obama, fostului primar al New York-ului, Michael Bloomberg și liderului unei asociații care militează pentru limitarea vânzării de arme scrisori de amenințare care conțineau ricină, o substanță toxică și potențial letală, pentru care nu există antidot, informează site-ul RaiNews.it.
Actrița este cunoscută pentru rolurile episodice din serialele ”The Vampire Diaries” și ”The Walking Dead”.

Richardson, care cumpărase substanța de pe internet, îl acuzase pe soțul său, de care era separată, că a trimis cele trei epistole otrăvite, încercând să îi însceneze fapta. Într-un dintre scrisorile adresate lui Obama, femeia scria: “Ceea ce se află în această scrisoare este o nimica toată pe lângă ce am pregătit pentru tine, domnule președinte”. În scrisoarea trimisă lui Michael Bloomberg, care militează pentru o politică restrictivă în privința deținerii de arme, actrița spunea că îl va împușca în față.

Anul trecut, în decembrie, Richardson a pledat “vinovat” la acuzația de posesie și producere de toxină biologică. Un judecător federal i-a dat pedeapsa maximă și i-a cerut să plătească 367.000 de dolari.