ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael Schumacher schia intenţionat în afara pistei când a avut accidentul, iar alura sa era pe deplin normală pentru un schior confirmat pe acest tip de teren, conform elementelor anchetei dezvăluite, miercuri, într-o conferinţă de presă la Albertville (estul Franţei), relatează AFP, preluată de Agerpres.

Normele de semnalizare a pârtiilor au fost respectate de staţiunea franceză Meribel, a anunţat miercuri procurorul de caz, Patrick Quincy. De asemenea, schiurile folosite de fostul pilot de Formula 1 nu sunt cauza accidentului, a adăugat comandantul plutonului de jandarmi montani din Bourg-Saint-Maurice, Stephane Bozon, care a precizat că aceste două elemente erau foarte importante pentru stabilirea eventualelor răspunderi.

Pilotul german este în continuare internat la Grenoble, în stare critică dar stabilă, conform medicilor.

Ancheta judiciară a înaintat bine, a anunţat procurorul. Ea se bazează, printre altele, pe imaginile surprinse de camera de pe casca lui Schumacher, care funcţiona în momentul accidentului.
Aceste imagini nu permit să se afirme că pilotul a părăsit pista semnalizată pe care schia pentru a ajuta o prietenă care căzuse, cum au apreciat câţiva apropiaţi. "Nu îl vedem ajutând pe cineva", a declarat magistratul. El a ajuns la concluzia că "în mod intenţionat" Schumacher "a ales să meargă în această zonă" situată între o pistă roşie şi una albastră de la Meribel.

În altă ordine de idei, Stephane Bozon a subliniat că schiurile folosite de Schumacher nu sunt cauza accidentului.