ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 18.02 La presiunile grupurilor de asalt pro-homosexualitate, gazdele conferinței "Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii"   nu au mai dorit să pună Casa de cultură a studenților la dispoziția organizatorilor. În aceste condiții, conferința și lansarea de carte vor avea loc la aceeași oră, la Hotel Siqua,  situat tot pe Calea Plevnei, la 100 de metri "Preoteasa"

harta hotel siqua

[divider]

Lansarea de miercuri, ora 18:00 a cărţii "Faţa nevăzută a homosexualităţii" în cadrul Conferinţei "Tulburarea identităţii de gen şi viitorul omenirii"  de la "Preoteasa" a stârnit mânia activiştilor pro-homosexuali, care au început presiunile pentru anularea evenimentului.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Aceştia au trimis mai multe "sesizări verbale" şi "e-mailuri" către conducerea Universităţii Bucureşti, prin care au cerut instituţiei să interzică evenimentul.

"În primă fază, Universitatea Bucureşti a respins, fără să prezinte niciun argument, cererea noastră de organizare a conferinţei în Aulă, pentru ca apoi să dea un mesaj pe site în care se delimitează de eveniment", ne-au spus organizatorii conferinţei.

Culmea, în mesajul Universităţii postat pe siteul oficial se afirmă că instituţia sprijină "diversitatea culturală și de opinie și față de dreptul la liberă exprimare".

Declaraţia însă trebuie luată cu mari rezerve, având în vedere că în aprilie anul trecut, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă a fost interzisă la Târgul Educaţiei, chiar în ziua evenimentului, tot în urma presiunilor anumitor ONG-uri.

Însă activiştii şi grupurile pro-homosexualitate nu se mulţumesc doar cu atât. Aceştia au anunţat pe siteurile şi grupurile lor că vor intra în forţă pentru a întrerupe conferinţa. S-a creat deja un eveniment pe facebook, unde oamenii sunt chemaţi să "boicoteze" conferinţa prin prezenţa la lansare.

De asemenea, profesoara Roxana Marin de la Colegiul George Coşbuc din Capitală şi-a anunţat prezenţa împreună cu "grupul". Iată anunţul.

roxana-marin-vrea-actiune