ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza din Ucraina se resimte in toate domeniile,. Televiziunea publică ucraineana a anunțat vineri că, din motive financiare, nu va difuza ediția din 2015 a concursului Eurovision, transmite EFE.

Știm că Eurovision este un proiect grandios. Dar nu avem dreptul să facem ceva rău. Și pentru ca să-l facem bine, pur și simplu, nu avem bani', a declarat directorul general al primului canal de la televiziunea de stat, informează AGERPRES.

Singura posibilitate de a transmite popularul concurs muzical ar fi o colaborare cu o altă companie de televiziune. 'M-ar bucura, având în vedere că nu vom fi capabili să facem acest lucru pe cont propriu', a spus Zurab Alasania.

Chiar și artiștii ucraineni sunt de părere că, în situația actuală, nu ar fi oportună organizarea selecției pentru alegerea unui reprezentant al Ucrainei.

Anunțul survine în contextul în care bugetul Ucrainei este grave afectat de conflictul cu separatiștii proruși și de reducerea drastică a comerțului cu Rusia. De altfel, guvernul de la Kiev are în intenție să crească din nou impozitele din cauza situației precare a economiei, care ar putea să scadă cu 9 %, conform opiniei unor experți internaționali, amintește EFE.