ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conserve cancerigene pot să fie acelea la care există termen de garanţie pentru patru sau cinci ani, ceea ce înseamnă că alimentul dinăuntru, pentru a putea să reziste atât de mult timp, este tratat cu E-uri, pentru a se putea păstra nealterat foarte multă vreme.

O situaţie extrem de gravă ameninţă viaţa românilor în ultimii ani, totul cu acceptul instituţiilor statului: conservele cancerigene. De câţiva ani încoace, în toate magazinele, fie că vorbim despre cele de cartier sau despre marile lanţuri de supermarketuri, au apărut produse cu termene de valabilitate extrem de mari, de 4-5 ani.

Fie că este vorba despre conserve de peşte, legume sau de pateuri, se pot observa termene de garanţie de lungă durată pentru un produs. Ingredientele care măresc termenul de valabilitate sunt conservanţii, parte a celebrei familii a aditivilor alimentari sau, pe scurt, a E-urilor.

Astfel, cutiile de conserve ajung să zacă la propriu pe rafturile magazinelor timp de ani de zile. Cei care au de câştigat din această situaţie par a fi producătorii din industria alimentară, dar şi cei din industria farmaceutică, pentru că aceste cutii cu produse alimentare pot deveni în timp conserve cancerigene.

Culmea este că legile din România permit firmelor să introducă în carne tot felul de nitriţi, sacrificând astfel sănătatea oamenilor. Probabil din interese financiare uriaşe, de sute de milioane de euro, sunt firme de medicamente care au tot interesul ca oamenii să se îmbolnăvească.

Doar aşa vor cumpăra medicamente, ştiut fiind faptul că cele mai scumpe medicamente sunt cele împotriva cancerului. Practic, cu acordul statului, românii se află într-un cerc vicios: nu au bani să-şi cumpere produse proaspete, care sunt mai scumpe, şi sunt condamnaţi să achiziţioneze conserve cancerigene şi produse alimentare de o calitate îndoielnică.

Aşadar riscul de apariţie a unor boli incurabile, cum este cancerul, este foarte mare, situaţie din care profită o reţea întreagă de medici - lanţuri de farmacii şi firme producătoare de medicamente.