ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul municipal italian care s-a lăudat că a bătut un român a reacţionat la criticile Ministerului român de Externe, argumentând că s-a făcut "mult zgomot pentru nimic", că are o angajată româncă şi că ar lovi din nou pe oricine, fie el român sau italian, scrie site-ul IlPescara.it.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Mult zgomot pentru nimic. Sunt uimit de acest scandal izbucnit după o simplă acţiune de apărare la o tentativă de agresiune materială şi fizică. Nu mă simt în nici un fel afectat de acuzaţiile stupefiante de xenofobie aduse de Ministerul român de Externe şi sugerez utilizarea oricărui instrument de reprimare util pentru anumite elemente care, indiferent de naţionalitate, aduc atingere onoarei unui popor", a reacţionat consilierul municipal Anthony Aliano, potrivit IlPescara.it.

"Aş fi pregătit să îi dau doi pumni oricui, român, italian, politician sau cosmopolit, care ar recurge la violenţă cu aroganţă. (...) Pentru a demonstra că nu am nici un sentiment discriminatoriu, pot spune că am încredinţat educaţia copiilor mei unei educatoare care are cetăţenie română. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor români şi italieni care, înţelegând ce mi s-a întâmplat, au manifestat solidaritate şi indignare faţă de atitudinea infracţională", a subliniat Aliano.

Antonio Razzi, un senator al formaţiunii de centru-dreapta Forza Italia, condusă de Silvio Berlusconi, a prezentat scuze pentru atitudinea consilierului municipal Anthony Aliano, care s-a lăudat pe Facebook că a bătut un român, cerând demisia acestuia.