ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Național Secuiesc consideră că statul român duce o politică de asimilare forțată a maghiarilor și că favorizează Biserica Ortodoxă Română, se arată într-un comunicat postat pe siteul organizației.

Membrii organizației consideră că România nu și-a îndeplinit obligațiile asumate odată cu accesul în Uniunea Europeană, în special prin lentoarea cu care retrocedează proprietățile maghiarilor confiscate de regimul comunist.

CNS afirmă că statul român încalcă legea oferind tratament preferențial Bisericii Ortodoxe Române, citând un preambul din Ordonanța de Urgență nr.114/2013 în care se stipulează : "Luându-se în considerare imperativul sprijinirii activităţii Bisericii Ortodoxe Române, instituţie fundamentală a statului român, cu un rol esenţial în apărarea identităţii naţionale a poporului român". Prin respectiva OUG, Guvernul a trecut de la RA-APPS la Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei complexul Bradul din Covasna.

Mai mult, CNS consideră Biserica Ortodoxă Română drept "cea mai importantă instituţie a expansiunii române din Ţinutul Secuiesc".

În finalul comunicatului, semnatarii cer instituțiilor internaționale, inclusiv ONU, să monitorizeze situația din România și să ceară statului român să înceteze "asuprirea secuilor şi la românizarea forţată a Ţinutului Secuiesc".

Menționăm că un român tocmai a fost amendat la Sfântu Gheorghe pentru că a strigat "aici e pământ românesc".