ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, reunit marţi într-o şedinţă, cere o nouă lege "Big Brother", după ce precedenta a fost declarată neconstituţională.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

Concluzia şedinţei a fost că Guvernul sau Parlamentul trebuie să "intervină legislativ".

"La finalul ședinței, CSAT a luat notă de implicațiile negative la adresa securității naționale ca urmare a declarării neconstituționalității Legii nr. 82/2012 privind retenția datelor, respectiv a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice. În urma analizei, membrii Consiliului au stabilit că se impune de urgență o intervenție legislativă a Guvernului sau a Parlamentului României în vederea restabilirii cadrului legislativ necesar îndeplinirii de către instituțiile abilitate, în condiții de legalitate, a responsabilităților ce le revin în domeniul securității și siguranței naționale", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.