ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a redevenit o putere revizionistă, care îşi continuă agenda de secol al XIX-lea, cu tactici şi metode de secol XXI, a declarat miercuri fostul preşedinte Emil Constantinescu.

Constantinescu a citat dintr-o scrisoare adresată în anul 2009 preşedintelui SUA, semnată printre alţii de el şi foştii preşedinţi ai Poloniei, Cehiei, Slovaciei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei şi Bulgariei:
"Rusia a redevenit o putere revizionistă, care-şi continuă agenda de secol XIX cu tactici şi metode de secol XXI. La nivel nivel global, Rusia a devenit, din multe puncte de vedere, o putere status quo, iar la nivel regional şi în raport cu naţiunile noastre acţionează din cel mai mult ca o forţă revizionistă. Foloseşte atât mijloace făţişe, cât şi absconse, de la blocări energetice şi investiţii motivate politic, până la mituire şi manipulare a presei, pentru a-şi realiza interesele şi a se confrunta cu confruntarea transatlantică a centrului şi estului Europei"

Emil Constantinesacu a precizat că acest pasaj "este destul de actual astăzi":
"Noi, foştii preşedinţi, putem să spunem şi lucruri incomode, pe care politicienii în funcţie, încorsetaţi de limbajul politically correct, nu le pot spune."