ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consumul excesiv de alcool duce, la persoanele de vârstă medie, la demenţă, potrivit unui studiu care a fost publicat într-o revistă americană de specialitate.

Bărbații și femeile cu vârste între 50 și 60 de ani, care până la această vârstă au uzat de consumul excesiv de alcool, sunt predispuse la manifestări de demență, putând avea probleme grave de memorie în următorii 20 de ani din viață.

Studiul, publicat în The American Journal of Geriatric Psychiatry, întărește teza deja demonstrată conform căria consumul excesiv de alcool afectează în timp creierul.

Cercetătorii au declarat că aceasta este o problemă de sănătate publică şi ea trebuie rezolvată. În cadrul acestui studiu privind consumul excesiv de alcool, au fost chestionați peste 6.500 de americani adulți de vârstă mijlocie.

Subiecţii au trebuit să răspundă la un set de trei întrebări: dacă s-au enervat vreodată când cineva îi critica pentru consumul excesiv de alcool; dacă s-au simțit vreodată vinovați pentru consumul excesiv de alcool; dacă au băut vreodată alcool dimineața, cum s-au dat jos din pat, pentru a scăpa de mahmureală sau pentru a-și calma nervii.

Răspunsul afirmativ la oricare dintre aceste întrebări îl plasa pe respondent în categoria celor care consumă alcool în exces.
"Știm că alcoolul este nociv pentru creier în general, însă nu este vorba doar despre cât de mult se bea, ci și despre modul în care consumul excesiv de alcool îl afectează pe cel care bea"

, a declarat coordonatorul studiului, dr. Iain Lang, profesor la Școala de Medicină de la Universitatea Exeter.
"Cantitatea de alcool consumată este importantă, însă la fel de important e și dacă întâmpini probleme când consumi alcool sau dacă alți oameni îți spun că ai probleme"

, a mai declarat Lang.