ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, autoarea "Manifestului de la Băiculeşti", a demarat o acţiune în instanţă împotriva Guvernului, prin care cere desecretizarea acordurilor de concesiune şi interzicerea exploatării prin metoda fracturării hidraulice pe teritoriul României, se arată într-un comunicat primit la redacţie.

Mai mult, "dosarul Gazelor de şist" este doar primul pas, Simona Niculescu anunţând că va "aborda pe cale judiciară și subiecte precum defrișarea sălbatică a țării noastre, falimentarea „Hidroelectica”, interzicerea mineritului cu cianuri, retrocedările ilegale din Ardeal, înstrăinarea gliei strămoșești, sancționarea efectivă a actelor de corupție a guvernanților", informează documentul intitulat "Apel la acţiune".

Specialistă în drept european, Simona Niculescu invită pe toţi cei care au informaţii despre aceste cauze să se alăture demersului, inclusiv "geologii, silvicultorii,hidrologii, agricultorii" şi oamenii de presă.

Iată comunicatul integral

APEL LA ACTIUNE

Românii resimt cu mare tristete ca o profundă nedreptate situatia în care a ajuns tara noastră. Pentru a îndrepta această situatie, ne vom adresa instantelor românesti.


Pe data de 16 aprilie 2014 a fost depus la Curtea de Apel Bucuresti primul dintr-o serie de dosare prin care vom opri jaful national si abuzurile de tot felul ce se înmultesc de la o guvernare la alta. Invocând dreptul la viată, la un mediu sănătos, principiul obligatoriu de prudentă ce trebuie să ghideze orice actiune a Statului, solicităm oprirea imediată a explorărilor si a exploatării gazelor de sist până la solutionarea dosarului de fond. Pe fond solicităm desecretizarea acordurilor de concesiune si interzicerea exploatării prin metoda fracturării hidraulice pe teritoriul României.

Dosarul „Gazelor de sist” a fost depus primul deoarece începerea exploatărilor este iminentă, împotriva vointei populatiei si în total dispret al legislatiei. Dar vom aborda tot pe cale judiciară si subiecte precum defrisarea sălbatică a tării noastre, falimentarea „Hidroelectica”, interzicerea mineritului cu cianuri, retrocedările ilegale din Ardeal, înstrăinarea gliei strămosesti, sanctionarea efectivă a actelor de coruptie a guvernantilor, toate răni deschise pe trupul României.

Am creat cu ajutorul avocatului Valentin ACHIMOIU cadrul legal ce permite oricărui cetătean român să participe activ la aceste procese ce sper să devină cetătenesti. Acum orice om care detine informatii despre subiectele dezbătute va avea posibilitatea să le valorifice în fata instantei, ajutând judecătorii să-si formeze opinia, descoperind adevărul. Institutiile statului D.N.A, D.G.A, A.N.I, Curtea de Conturi vor fi după caz invitate să se alăture demersului nostru cetătenesc si să lumineze judecătorii producând datele ce le detin. Asteptăm de asemeni alături de noi geologii, silvicultorii, hidrologii, agricultorii, toti specialistii ce pot aduce o informatie specializată asupra aspectelor ce vor fi dezbătute.

Un apel special este adresat oamenilor de presă, ziaristilor de investigatie ce au strâns date de multe ori impresionante despre aceste subiecte. Pe de o parte îi invităm să se alăture acestui demers devenind reclamanti si producând în instantă rodul muncii lor, pe de altă parte ajutând la informarea publicului si mobilizarea energiilor.

Pentru a participa la prima actiune în instantă trebuie să achitati la primăria domiciliului dumneavoastră o taxă de timbru de 50 de lei (contencios administrativ), să trimiteti chitanta însotită de o cerere de interventie la proces si de actele pe care doriti să le depuneti în numărul de exemplare a părtilor la proces, însotite de observatiile dumneavoastră asupra relevantei informatiilor furnizate în această cauză. Invităm pe cei dornici să participe la acest proces să ne contacteze pe adresa actiuneador@gmail.com. Publicatia „Arges Plus” va fi alături de demersul nostru, ocupându-se de centralizarea datelor trimise prin corespondentă, la adresa : Bd. Eroilor nr. 8, Pitesti, Arges.

În speranta că participarea efectivă la aceste demersuri cetătenesti va Deschide Ochii României, asteptăm momentul în care vom putea spune „Ne-am trezit”. Să bem împreună cafeluta la Curtea de Apel Bucuresti !