ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copilotul Andreas Lubitz, suspectat că ar fi provocat prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii francezi, s-a adresat unei clinici din cauza unor probleme de vedere care i-ar fi putut afecta capacitatea de a pilota avioane, au declarat sâmbătă doi oficiali apropiaţi anchetei, citaţi de The New York Times, citat de digi24.ro.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Dezvăluirea unor posibile probleme oftalmologice adaugă noi elemente la portretul tânărului pilot german. Pentru moment nu este clar cât de severe erau problemele pe care Lubitz le avea la ochi. O persoană apropiată anchetei a declarat că autorităţile nu au exclus posibilitatea ca problemele de vedere să fi fost psihosomatice.

Spitalul Universitar din Düsseldorf a confirmat că Lubitz a fost evaluat la clinica sa în februarie şi cel mai recent, pe 10 martie. Contactată prin telefon sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a refuzat să comenteze dacă pilotul a fost tratat de probleme de vedere, citând legile privind dreptul pacientului la intimitate. Spitalul are o clinică de oftalmologie. Vineri, instituţia a negat speculaţiile potrivit cărora Lubitz ar fi fost tratat de depresie în clinicile sale.