ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic produs în Apuseni în urmă cu o lună, a făcut primele declaraţii de la accident joi, o dată cu externarea sa.

"Starea mea s-a îmbunătăţitconsiderabil şi pot fi externat, mă simt bine. Momentul încă este cald, îmi amintesc ce s-a întâmplat şi înainte şi după impact. După impact am avut un moment de inconştienţă. M-am trezit în lateral-stânga faţă în aeronavă, pe jos. Prima acţiune a fost să îmi evaluez starea de sănătate, am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar având fracturi la picioare nu mi le puteam mişca. Braţele erau în regulă, m-am gândit să mă îndepărtez şi m-am târât prin zăpadă şi am reuşit să mă îndepărtez câţiva metri, fiindu-mi frică de o explozie a aeronavei", a afirmat Petrescu.

El a precizat că imediat după ce s-a îndepărtat de avion a încercat să sune la 112, dar nu a reuşit, din cauza telefonului său nu foarte inteligent, apoi a reuşit să îşi sune tatăl.

Copilotul a mai spus că a fost ajutat foarte mult de medicul Radu Zamfir, care era în starea cea mai bună dintre răniţi şi care l-a ajutat inclusiv psihic şi i-a dat sfaturi despre ceea ce era bine să facă. Pentru el va urma o perioadă de refacere de o lună-două, acasă, şi apoi o perioadă de recuperere.

Răzvan Petrescu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor care vizau detalii tehnice, spunând că ancheta este în desfăşurare în acest caz, menţionând totuşi că "aeronava era în regulă şi din acest motiv comandantul a decis plecarea în misiune".

Copilotul Răzvan Petrescu, în vârstă de 23 de ani, a suferit trei operaţii până în prezent.