ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PSD Corina Creţu are şanse mari să ocupe un post de comisar european. După ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că Guvernul a făcut două propuneri, premierul Ponta a confirmat informaţia.

Ponta a declarat sâmbătă că şi-ar dori ca Dacian Cioloş să obţină un nou mandat la Agricultură, însă a precizat că acesta are şanse minime. În aceste condiţii, Guvernul a înaintat şi o a doua propunere, "o femeie".

"Vreau să lămuresc un lucru: Conform tratatelor UE şi regulamentelor europene, România are un singur drept, anume acela de a nominaliza o persoană pentru funcţia de comisar euopean. Cine este acea persoană şi portofoliul său, acesta este un drept absolut al preşedintelui Comisiei. Domnul Juncker a precizat că decizia finală privind portofoliul şi alegerea persoanei îi aparţine. Am avut mai multe discuţii cu domnul Juncker. Pentru mine cel mai improtant lucru este ca România să aibă un portofoliu cu încărcătură serioasă.

Prima propunere a fost acecea de a păstra portofoliul agriculturii pentru Dacian Cioloş. Când Juncker mi-a comunicat că păstrarea portofoliului deţinut în Comisia anterioară este foarte puţin probabilă, am discutat cu domnia sa pentru a obţine un portofoliu cât mai bun. Săptămâna viitoare domnul Juncker va anunţa decizia sa. Eu o cunosc. Imediat ce va fi anunţată decizia, voi proceda astfel: persoana care va fi desemnată pentru un portofoliu va trece prin audierea în cadrul Parlamentului naţional. Ar fi fost cel puţin nepotrivit să îl audiem pe domnul Cioloş pentru agricultură şi el să nu fi fost nominalizat. Nu pot confirma informaţiile pe surse. Când domnul Juncker anunţă propunerea pentru România, vă pot spune. Pot confirma că avem posibilitatea de a propune o femeie pentru funcţia de comisar european. Categoric este o femeie", a spus Ponta.

O informaţie aflată de la surse social-democrate susţine că a doua propunere a României este europarlamentarul Corina Creţu. Nu se ştie ce portofoliu ar putea ocupa aceasta în cadrul Comisiei.