ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform documentul transmis Comisiei Europene, Corina Creţu a fost nominalizată pentru ocuparea poziţiei de comisar european din partea României ca a doua opțiune, prima fiind Dacian Cioloș, informează Digi24.


În urmă cu două zile, premierul Victor Ponta a declarat că nu poate da numele viitorului comisar european din partea României, dar că este vorba despre o femeie, pentru că acest lucru sporește șansele țării de a obține un portofoliu important, adăugând apoi că acesta este a doua opțiune, dacă Dacian Cioloș nu obține din nou portofoliul Agriculturii, deoarece noul președinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care are ultimul cuvânt în ceea ce privește stabilirea portofoliilor din CE, i-a spus că „este foarte puțin probabilă” păstrarea aceleiași persoane în același portofoliu din Comisia anterioară.


„Prima noastră propunere a fost Dacian Cioloș pentru portofoliul Agriculturii. În momentul în care domnul Juncker mi-a comunicat că păstrarea unui portofoliu de către aceeași țară și aceeași persoană e foarte puțin probabilă, am făcut o a doua nominalizare”, a explicat Victor Ponta.