ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnicile de geoinginerie nu sunt „o teorie a conspirației”, ci sunt considerate de către alarmiștii climatici drept „soluții inovatoare” în combaterea încălzirii globale. La final și o serie de fragmente video revelatoare.
 
Mai jos, oferim fragmente relevante traduse din mai multe studii care arată planurile implementării unor astfel de „soluții tehnice pentru clima planetei”. Folosirea acestor „tehnologii inovatoare” pentru a forța intervenții și modificări în climă în numele pseudoștiinței schimbărilor climatice este la fel de periculoasă ca pseudoștiința pe care s-a bazat planul fără precedent al vaccinării în masă a unei planete întregi cu „vaccinuri” experimentale periculoase, prezentate drept „soluții inovatoare în medicină”.

Mai jos, o selecție de studii despre soluțiile de geoinginerie și, la final, declarația unui fost director al CIA, care confirmă existența chemtrails:


„Dioxidul de sulf eliberat de vulcani sau de centralele electrice provoacă ploi acide și creează particule care au un rol în descompunerea stratului protector de ozon din atmosferă. Dar, totodată, aceste particule reflectă lumina soarelui, [deviind-o] departe de Pământ, ceea ce i-a determinat pe unii experți să propună injectarea de dioxid de sulf (SO2) în atmosferă pentru a atenua încălzirea globală. O nouă cercetare în Geophysical Research Letters furnizează primele măsurători reale ale substanței chimice, SO2, în troposfera superioară tropicală/stratosfera inferioară – iar ea există într-o cantitate mult mai mică decât au estimat unii oameni de știință.

Unele propuneri sugerează că injectarea directă de SO2 în stratosfera inferioară ar putea fi utilizată pentru atenuarea încălzirii globale.”

Andrew Rollins instalează instrumentul CSD SO2 la aeronava de cercetare NASA WB-57 la mare altitudine, pregătindu-se pentru începerea experimentului de teren VIRGAS (octombrie 2015)


„Geoingineria este un jargon care se referă la dezvoltarea unor soluții tehnice pentru clima planetei noastre. Se referă la folosirea de tehnologii diferite cu scopul de a răci planeta, diferind de abordarea prin care se înlătură cauzele care duc la încălzirea ei - cantitățile în exces de carbon generator de căldură în atmosferă.

Printre numeroasele soluții de geoinginerie se numără:

- Managementul radiației solare prin satelit
- Eliberarea de aerosoli în atmosfera superioară
- Captarea directă a carbonului în atmosferă
- Însămânțarea apelor oceanice
- Stoparea topirii gheții polare
- Ziduri verzi și reîmpăduriri

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a înființat chiar un Centru pentru repararea climei. Universitatea Harvard are un program de cercetare în domeniul ingineriei solare. Chiar Grupul Interguvernamental de Expertiză privind Schimbările Climatice, IPCC, a căzut de acord că trebuie să implementăm unele [dintre aceste tehnologii], dacă nu pe toate, dacă vrem să coborâm curba carbonului și să împiedicăm temperaturile medii atmosferice să crească cu mult peste nivelul-țintă dorit pentru sfârșitul secolului de nu mai mult de 1,5 Celsius (2,4 Fahrenheit).

Managementul radiațiilor solare (SRM)

Aceasta este soluția tehnică cea mai preferată pentru planeta noastră care se încălzește rapid.

Eliberarea de aerosoli în atmosfera superioară

O metodă despre care se vorbește mai mult este eliberarea de aerosoli în atmosfera superioară, metodă cunoscută și sub numele de injectare de aerosoli stratosferici. Aceasta implică deversarea de particule de sulf în atmosfera înaltă.

O estimare concluzionează că ar fi nevoie de 100 de avioane special concepute și de 4.000 de zboruri anual, [proiect] la care să se dea startul de la începutul anului 2020, crescând cu încă 4.000 de zboruri treptat până la jumătatea secolului pentru a reduce la jumătate impactul radiativ al soarelui asupra atmosferei noastre.”



„Deși rămâne controversată, geoingineria solară a început să trezească interes atât în știința cu privire la climă, cât și din partea publicului larg, în contextul creșterii intensității schimbărilor climatice. Majoritatea cercetătorilor în geoinginerie sunt de acord că reducerea emisiilor de dioxid de carbon constituie de departe cea mai mare prioritate.

Deși unii oameni de știință ar vrea în continuare ca geoingineria să fie o idee marginală, nu există nicio îndoială că ajunge să intre în curentul principal. Grupul Interguvernamental al Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice (IPCC), care evaluează și sintetizează cercetările științifice cu privire la schimbările climatice, precum și impacturile potențiale și strategiile de atenuare, a inclus din ce în ce mai mult dezbateri despre geoinginerie în publicațiile sale. Cel mai recent raport special privind clima al IPCC a dedicat o mare parte dintr-un capitol acestei teme, deși s-a abținut în mod explicit de la utilizarea termenului de geoinginerie și a separat SRM de înlăturarea dioxidului de carbon, ceea ce este un lucru mult mai puțin controversat.”

Pew Research Center (11 iunie 2021):

„Nu mai mult de jumătate dintre adulții din SUA cred că două tehnici de geoinginerie – geoingineria solară și însămânțarea norilor – ar avea un impact semnificativ în reducerea efectelor schimbărilor climatice și cei mai mulți sunt îngrijorați de consecințele nedorite ale acestor abordări, potrivit unui studiu recent al Pew Research Center (din 26 mai 2021).


Un raport recent (25 martie 2021) al National Academies of Sciences, Engineering and Medicine a recomandat guvernului federal al SUA să investească până la 200 de milioane de dolari în cercetarea cu privire la efectele și fezabilitatea geoingineriei solare.

Însămânțarea norilor, o altă formă de geoinginerie, implică dispersarea de particule în atmosferă pentru a favoriza ploaia și zăpada. Cel puțin opt state occidentale au folosit recent această tehnică într-un efort de a crește precipitațiile și volumul de apă pentru râuri și lacuri.”


„Un PLAN pentru a opri încălzirea globală provocată de om, plan constând în pulverizarea de aerosoli în atmosferă, „este posibil”, potrivit unui nou studiu publicat astăzi.

Planul ar necesita construirea unui tip complet nou de aeronave și ar costa cel puțin 2 miliarde de dolari pe an, dar autorii studiului afirmă că ar fi „posibil din punct de vedere tehnic, strict din perspectivă inginerească”.

Publicat în Environmental Research Letters, noul studiu și-a propus să analizeze aspectele practice și costurile ale unei tehnici numite „injectarea de aerosoli stratosferici” (SAI).

Mai simplu spus, aceasta ar implica injectarea de sulf topit în stratosfera inferioară (la aproximativ 20 km deasupra suprafeței Pământului), ceea ce, teoretic, ar bloca lumina solară și ar reduce gradul în care Pământul captează căldura.

Aceasta ar reduce încălzirea globală și, având în vedere că finanțarea proiectului ar costa între 2 și 2,5 miliarde de dolari pe an, autorii concluzionează că este o metodă de dorit din punctul de vedere al raportului cost-eficiență.

„Având în vedere potențialele beneficii ale înjumătățirii creșterilor medii proiectate ale forței radiative [captarea căldurii] de la o anumită dată înainte, aceste cifre susțin argumentul «economiei incredibile» a geoingineriei solare”, a spus co-autorul Dr. Gernot Wagner, de la Universitatea Harvard.

De asemenea, ar necesita construirea unui nou tip de avion, deoarece modelele actuale nu sunt în prezent la înălțimea unei astfel de provocări. „Nicio aeronavă existentă nu are combinația de capacități de altitudine și sarcină utilă necesară”, a spus Wake Smith de la Yale College.


 

„Un studiu publicat în 2018 în revista Environmental Research Letters a evidențiat tehnica SAI (Stratospheric Aerosol Injection) pentru a crea o barieră reflectorizantă împotriva luminii solare. Această tehnică „încă nedovedită” ar putea fi o posibilă soluție pentru controlul schimbărilor climatice.

Stratospheric Aerosol Injection este o tehnică de management al radiației solare în care lumina soarelui este reflectată înapoi în spațiu înainte de a trece prin straturile atmosferice și, prin urmare, nu contribuie la creșterea temperaturii Pământului. Aceasta este, până acum, considerată cea mai bună tehnică de geoinginerie cu cel mai mare potențial de răcire.

Aerosolii sunt particule minuscule suspendate în atmosferă. Aceste particule minuscule se pot împrăștia și pot absorbi cu succes lumina soarelui. În funcție de sursă, aerosolii reflectorizanți sunt injectați în trei moduri.

Tehnicile de geoinginerie solară sunt considerate rapide și ieftine, dar relativ imperfecte. Cercetătorii cooperează cu câteva companii aerospațiale și producătoare de motoare, iar calendarul pentru acest program ipotetic de implementare este stabilit [să fie aplicat] în 15 ani de la publicarea cercetării. De asemenea, oamenii de știință au evidențiat și unele îngrijorări majore legate de injectarea aerosolilor stratosferici, cum ar fi vremea extremă în unele zone ale globului, posibilitatea ca secetele să afecteze randamentul culturilor.”


„Unele metode de geoinginerie propun tehnologii pentru gestionarea radiației solare care modifică albedoul terestru [cantitatea de radiație solară care este reflectată de la suprafață înapoi în spațiu] sau care reflectă radiația solară de unde scurte care intră înapoi în spațiu.

În această lucrare analizăm potențialul fizic și tehnic al mai multor tehnologii perturbatoare care ar putea combate schimbările climatice prin intensificarea radiației emergente de undă lungă și prin răcirea Pământului. Tehnologiile propuse sunt sisteme generatoare de energie care sunt capabile să transfere căldura de la suprafața Pământului către straturile superioare ale troposferei și apoi în spațiu. Este analizat potențialul economic al unora dintre aceste tehnologii, întrucât acestea pot produce în același timp energie regenerabilă, reducând și prevenind astfel emisiile viitoare de gaze cu efect de seră și obținând o mai bună acceptare din partea societății în comparație cu geoingineria.”



„Prezentăm două cadre pentru a explora răspunsul climatic în deceniul de după implementarea SAI în experimente de modelare cu simulări paralele SAI și fără SAI. Primul cadru … prezintă schimbarea în timp în cadrul scenariilor SAI și se aplică la întrebarea „Ce se întâmplă înainte și după implementarea SAI în model?” Al doilea, impactul intervenției, prezintă diferența dintre simulările SAI și cele fără SAI, corespunzătoare întrebării „Care este impactul unei anumite intervenții în raport cu schimbările climatice fără intervenție?” (…) Arătăm că implementarea SAI reduce puternic schimbările în multe variabile climatice cu impact semnificativ, chiar și în aceste intervale scurte de timp în care răspunsul forțat este relativ mic, dar că detaliile răspunsului climatic depind de versiunea modelului, scenariul de emisii de gaze cu efect de seră și alte aspecte ale designului experimental.

Injectarea de aerosoli stratosferici (SAI) este o intervenție climatică propusă pentru eliberarea de particule de aerosoli reflectorizante în atmosfera superioară, unde particulele ar reflecta o parte din radiația solară și ar scădea temperatura medie globală. Metoda SAI este inspirată de procesele care apar în mod natural după erupțiile vulcanice și după incendiile mari de vegetație (de exemplu, Das et al., 2021; Timmreck, 2012). SAI nu reduce emisiile de gaze cu efect de seră, care sunt cauza principală a schimbărilor climatice antropogene, dar poate ajuta la atenuarea schimbărilor climatice prin reducerea riscului climatic, în timp ce sunt implementate tehnologiile de reducere a emisiilor și de eliminare a carbonului (Buck, 2022; Long & Shepherd, 2014). Academiile National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine din Statele Unite (NASEM) au cerut instituirea unui program de cercetare transdisciplinară privind SAI și alte tehnici propuse de intervenție în climă [asupra radiației] solare pentru a sprijini dezbaterea informată despre aceste metode (NASEM, 2021).” 


„Arătăm că, chiar și atunci când nu sunt vizibile urme de nave în imaginile din satelit, emisiile de aerosoli modifică substanțial proprietățile norilor. Dezvoltăm o nouă metodă pentru a cuantifica efectul transportului asupra tuturor norilor, arătând o creștere a numărului de picături din nori și un răspuns mai pozitiv al apei lichide atunci când nu există urme vizibile. Detectăm direct modificările proprietăților norilor induse de transportul maritim în regiunile comerciale din Atlantic, despre care se știe că nu prezintă aproape nicio urmă vizibilă. Rezultatele noastre indică faptul că studiile anterioare despre urmele navelor prezentau deficiențe, concentrându-se doar asupra urmelor vizibile din imaginile din satelit. Răspunsul puternic al apei lichide pe care îl descoperim se traduce printr-un efect mai mare de răcire prin aerosoli asupra climei, maschând potențial un răspuns al climei mai mare decât ar sugera tendințele de temperatură observate.”

Directorul CIA: „Injectarea de aerosoli stratosferici ar putea limita creșterea temperaturii globale și ne-ar ajuta să câștigăm timp pentru a face tranziția de la combustibilii fosili”

În iunie 2016, directorul CIA de atunci, John Brennan, într-un discurs despre amenințările globale, susținut la Consiliul pentru Relatii Externe (CFR), a recunoscut că chemtrails sunt reale. Numele oficial pentru acestea este Injecția de Aerosoli Stratosferici, sau SAI, care are loc de ceva timp.

Fragment din discursul lui John O. Brennan:

„Un alt exemplu este seria de tehnologii, adesea denumite colectiv geoinginerie, care ar putea ajuta la contracararea efectelor de încălzire ale schimbărilor climatice globale. O tehnologie care mi-a atras atenția este injectarea de aerosoli stratosferici sau SAI, o metodă constând în a introduce în stratosferă particule care pot reflecta căldura soarelui în același mod în care o fac erupțiile vulcanice. Un program SAI ar putea limita creșterea temperaturii globale, reducând unele riscuri asociate temperaturilor mai ridicate și oferind economiei mondiale timp suplimentar pentru a face tranziția de la combustibilii fosili. Acest proces este, totodată, relativ ieftin. Consiliul Național pentru Cercetare estimează că un program SAI complet implementat ar costa aproximativ 10 miliarde de dolari anual.

Oricât de promițător este, avansarea SAI ar ridica și o serie de provocări pentru guvernul nostru și pentru comunitatea internațională. Din punct de vedere tehnic, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ar trebui să însoțească [aplicarea tehnologiei] SAI pentru a combate alte efecte ale schimbărilor climatice, cum ar fi acidificarea oceanelor, întrucât metoda SAI singură nu ar elimina gazele cu efect de seră din atmosferă. Din punct de vedere geopolitic, potențialul tehnologiei de a modifica modelele meteorologice și de a aduce beneficii anumitor regiuni ale lumii în detrimentul altora ar putea declanșa o opoziție puternică din partea unor țări. Alții ar putea profita de beneficiile SAI și să se sustragă de la angajamentele lor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, ca și în cazul altor tehnologii inovatoare, lipsesc normele și standardele globale care să ghideze implementarea SAI și a altor inițiative de geoinginerie.”
A se citi și:
 

 

VIDEO:

NU E DE LA MOTOARE: S-AU PIERDUT ”CONTRAILS”-URILE: