ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deloc surprinzător, pe lista susținătorilor și promotorilor implementării ID-urilor digitale sunt Banca Mondială și compania americană de telecomunicații Verizon.

Este demn de atenție modul în care își propun să transpună în realitate adoptarea în masă, la nivel mondial, a ID-urilor digitale, plan denumit „călătoria către transformarea digitală”.

Cooperarea între Banca Mondială și Verizon în acest sens este de înțeles, întrucât, pentru a avea identitățile și activele financiare ale oamenilor centralizate în modul propus de diferite scheme de identificare digitală, oamenii trebuie mai întâi să aibă acces la internet. 

Recent a avut loc, la Washington DC, Summitul Global Digital, în care cei doi actori din domeniul financiar și al telecomunicațiilor au spus că sunt „de acord” cu ideea ca guvernele să facă din ID-urile digitale o componentă a contractului social cu cetățenii, relatează Reclaim the Net.   

Președintele Grupului Băncii Mondiale, Ajay Banga, a părut deosebit de dornic ca adoptarea ID-ului digital să fie extinsă „de sus în jos”, atrăgând către acest proiect cât mai multe guverne, care apoi, în baza „contractului social”, să îl impună cetățenilor.

„Cred că, dacă guvernele vor adopta [ID-urile] digitale, vor crea transparență, guvernare curată și implicare a cetățenilor”, a spus Banga.

El a mai afirmat că Banca Mondială cheltuiește bani în Africa în efortul de a „a oferi” acces la energie electrică pentru sute de milioane de oameni, cu condiția de a se „conecta”.

Banca s-a plâns că mulți oameni din întreaga lume au acces la internet, dar că acest potențial nu este suficient de mult valorificat.

La rândul său, CEO-ul Verizon, Hans Vestberg, a spus că lumea are nevoie de mai multă „conectivitate” de dragul „transformării digitale”, iar ambii au subliniat că sunt de părere că îmbunătățirea acestei situații va accelera dezvoltarea „socio-economică”.

Se pare că, atunci când se promovează ideea identificării digitale (și experimentul implementării ei), țările nedezvoltate și în curs de dezvoltare sunt o țintă importantă, promisiunile de progres economic fiind o modalitate de a le convinge să se alăture acestui proiect distopic.