ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat de Daedalus Millward Brown în şapte ţări din regiune arată că nivelul de stres din România este “mediu”, mai mare decat în ţări precum Cehia şi Slovacia, dar mai redus decât în ţări precum Serbia, Croaţia sau Turcia.

63,8% dintre români spun că sunt stresaţi sau foarte stresati, procent uşor mai mare decât media din regiune (60,5%). Nivelul cel mai ridicat de stres îl întâlnim în Serbia (68,6%) şi Croaţia (68,3%), iar cel mai scăzut nivel de stres se regăseşte în Cehia (43,6%) şi Slovacia (50,6%).

Spre deosebire de media din regiune, românii sunt mai puţin stresaţi de starea economiei (44,9% vs. 51,4% media) şi de siguranţa personală (4,7% vs. 7,1%), dar sunt mai stresaţi de creşterea preţurilor (47,0% fata de 43,0%).

De altfel, creşterea preţurilor este cea mai importantă sursă de stres din România (47,0%), urmată de starea economiei (44,9%) şi de credite (44,1%). Îngrijorarea legată de credite plasează România pe locul trei în regiune, după Turcia şi Croaţia.

Alte surse de stres la români mai sunt şi scăderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuală (35,3%), sănătatea personală sau a celor apropiaţi (28%), lipsa timpului pentru viaţa personală (22,2%), viaţa de familie (11,3%) si siguranţa personală (4,7%).