ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis patru elevi într-o şcoală primară din sudul Chinei, un act inexplicabil care se înscrie într-o serie de atacuri recente similare în această ţară, a anunţat presa oficială, citată de AFP și preluată de mediafax.ro.

Poliția a precizat că agresorul a atacat copiii în drum spre şcoală, în oraşul Pingshan din regiunea autonomă Guangxi, iar trei dintre victime au decedat pe loc și a patra la sosirea la spital.

La 1 septembrie, în prima zi de şcoală, un bărbat a ucis cu o armă albă trei elevi şi un învăţător la o şcoală primară din provincia Hubei, iar agresorul, care a rănit mai multe persoane, şi-a pus capăt zilelor după acest acces de furie oarbă.

În China au mai avut loc și alte atacuri similare comise în şcoli, în mai, un bărbat a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie opt elevi într-o şcoală primară din centrul Chinei, rănind grav un copil, iar în 2010, în cadrul a cinci incidente de acelaşi tip, au fost ucise 17 persoane, dintre care 15 copii şi peste 80 au fost rănite.

China a fost afectată în ultimii ani de tot mai multe atacuri cu armă albă atribuite de autorităţi islamiştilor din regiunea Xinjiang, iar statisticile oficiale arată o creştere globală a criminalităţii în China în ultimii 30 de ani, dar autorităţile subliniază că numărul omuciderilor este inferior celui înregistrat în ţările occidentale.