ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 19.25 Obama către Rusia. Cu cât se implica mai mult în Ucraina, cu atât Rusia va suferi mai mult. Barack Obama:
Vom continua să facem astfel încât să fie clar liderilor Rusiei că noi provocări ale acesteia în Ucraina nu vor face decât să îi aducă acesteia izolarea internaţională şi diminuarea locului ei în lume. Comunitatea internaţională va continua să fie unită în a se opune violărilor suveranităţii Ucrainei şi integrităţii teritoriale a acestui stat. Continuarea intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina va face doar să adâncească izolarea diplomatica a Rusiei şi aceasta va avea un efect negativ mai mare asupra economiei ruse.

După anunţarea rezultatelor oficiale ale referendumului şi cererea formală de anexare la Rusia, autorităţile separatiste din Crimeea au anunţat o serie de măsuri concrete, consemnează, luni, agenţia de presă AFP, citată de Agerpres.

Astfel, unităţile militare ucrainene sunt dizolvate, iar personalul lor are de ales între a părăsi regiunea sau a continua să locuiască acolo şi să se înroleze în forţele armate din Crimeea.

Bunurile statului ucrainean sunt "naţionalizate" şi predate instituţiilor şi organelor competente din Crimeea. Companiile de petrol şi gaze sunt primele vizate de aceste măsuri. Rubla devine moneda oficială a Crimeii. Hrivna ucraineană va putea fi utilizată în paralel cu moneda rusă până la 1 ianuarie 2016.

Totodată, peninsula urmează să treacă la 30 martie la ora Moscovei, GMT+4, renunţând, simbolic, la ora Kievului.

Referendumul din Crimeea a arătat, duminică, un sprijin masiv pentru anexarea la Federaţia Rusă, 96,7% dintre alegători votând pentru alipirea Crimeii la Rusia, după cum a anunţat şeful comisiei parlamentare pentru organizarea consultării populare, Mihail Malâşev.