ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cristi Citre a fost concediat de postul de televiziune Digi 24 după ce a publicat pe contul său de Facebook un comentariu în care îl critica pe premierul Victor Ponta.

Contactat de Reporter Virtual, Citre a povestit că, după ce luni a postat pe Facebook comentariul în care se întreba cu referire la Ponta dacă „mai are cineva vreo îndoială că omul e bolnav, nesimțit și fără discernământ”, marți a fost chemat de redactorul șef Cosmin Prelipceanu, care i-a transmis că „a sărit calul pe Facebook”.

"Fără să-mi indice postarea respectivă, mi-a spus că am sărit calul pe Facebook, am citat. Și mi-a spus că noi, jurnaliștii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discuție mai lungă deoarece nu aveam ce discuta mai mult, a relatat Citre. Conform Reporter Virtual, jurnalistul a adăugat că redactorul șef i-a transmis că din acel moment colaborarea s-a încheiat.

Citre spune că i se pare aberant ca unui jurnalist să i se interzică exprimarea opiniilor, mai ales când acestea sunt argumentate.


"Mie mi se pare o limitare a dreptului la liberă de exprimare, care este prezent Constituție la articolul 30 și despre care se spune că este inviolabil. Îmi pare rău, dar eu unul nu pot să accept o asemenea limitare. Și nu vorbesc despre talibanism, ci despre presă. Presa ar trebui să fie exact expresia libertății de exprimare”, a mai spus jurnalistul.

Iată postarea lui Cristi Citre care i-a adus concedierea:

"Mai are cineva vreun dubiu că omul e bolnav, nesimţit şi fără discernământ? Că îşi bate joc, că îţi râde în faţă, că te minte fără să clipească? "