ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filosoful Andrei Pleşu a dezvăluit cu cine va vota în cadrul alegerilor prezidenţiale de anul acesta, de la Cotroceni. Fostul ministru al Culturii de pe guvernării FSN a spus că va merge pe mâna lui Klaus Iohannis, dacă acesta va ajunge în turul II. Pleşu a spus că alegerea se bazează pe experienţa sa de 25 de ani.

"După experienţa de 25 de ani ai politicii româneşti, am o înclinaţie către domnul Iohannis. Atât m-am săturat de stilul zglobiu încât mi-e dor de un preşedinte, visez la un preşedinte care să vorbească minimal ...mai bine unul care zice „nu”. Eu vreau unul a cărui prezenţă să mă liniştească. Nu cred că e complet dezorientat. Asta e în momentul de faţă înclinaţia mea. Dacă el ajunge în turul doi, fără ezitare, îi voi da votul meu", a afirmat Pleşu pentru publicaţia Gândul.

Dacă primarul Sibiului nu va ajunge în turul II, Pleşu a afirmat că va vota cu oricine, mai puţin Victor Ponta.

"Orice candidat de pe piaţă care va ajunge în turul 2 va avea votul meu. În afară de Victor Ponta. Oricare mi se pare mai adecvat, mai liniştitor decât Ponta”, a spus Pleşu.

Dacă nu va vota cu Ponta şi Iohannis nu va ajunge în turul II, Pleşu are de ales din următorii: Monica Macovei (independent); Elena Udrea (PMP); Kelemen Hunor (UDMR); Călin Popescu Tăriceanu (independent); Dan Diaconescu (PP-DD); Teodor Meleşcanu; (independent); William Brânză (PER); ,Corneliu Vadim Tudor (PRM); Szilagy Zsolt (PPMT); Gheorghe Funar (independent); Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă); Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo).