ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 28 decembrie 2023, la Sfântul Simeon Izvorâtorul de mir, Preasfințitul Dr. Visarion Bălțat, Episcopul Tulcii, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Sf. Gheorghe” din Sâmbăta Nouă, prot. Babadag, împreună cu Pr. Mădălin Iscru și un sobor de preoți.

Cântările Sfintei Liturghii și răspunsurile la strană au fost susținute minunat de Grupul Psaltic TRoNoS, condus de Pr. Arhidiacon Mihail Bucă, alături de care s-a aflat Prof. Achilleas G. Chaldæakes, profesor de muzicologie bizantină și artă psaltică la Departamentul de Studii Muzicale al Școlii de Filosofie a NKUA, Atena, Grecia.

Puteți asculta o parte din cântările sfinte în continuare, după care urmează mai jos un superb concert de colinde al psalților Grupului TRoNoS. VIDEO:

În seara aceleiași zile, cu adevărat a prieteniei, într-o organizare excepțională, Grupul psaltic TRoNoS a încântat audiența - între care s-au numărat oaspeți speciali și alți colegi din lumea muzicii, prezentați de cunoscutul om de radio Daniel Buzdugan -, cu ultimul concert de colinde de anul acesta, pe care avem bucuria să vi-l oferim, în exclusivitate, aici. Sunetul a fost asigurat exemplar de nepotul Părintelui Constantin Voicescu, Dimitrie Voicescu. VIDEO:

„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”