ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Văcăreștii Noi împreună cu Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud ne invită să participăm, pe 23 martie, la comemorarea martirilor din temnițele comuniste la Aiud, acolo unde Râpa Robilor adăpostește sute, poate mii, de oseminte martirice, ale celor ce s-au opus regimului comunist ateu, scrie Revista Atitudini a Mănăstirii Paltin-Petru Vodă.

Părintele Justin Pârvu adesea spunea că acești martiri și mărturisitori români sunt păzitorii și ocrotitorii românilor și neamului românesc. Ei doar așteaptă să le cerem rugăciunile.

Invitație la slujba de pomenire de la Aiud

Sâmbătă 23 martie, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Aiud, va avea loc o slujbă de comemorare a martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste. Slujba va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Acest eveniment a devenit deja o tradiție instituită de către Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, unul din ctitorii principali ai bisericii și monumentului din Aiud, care obișnuia ca, în preajma praznicului Bunei-Vestiri, să săvârșească slujba de pomenire a martirilor, care și-au pierdut viața în numele credinței și dragostei de neam, în temutele închisori ale regimului comunist ateu.

Programul slujbelor va fi următorul:

Sâmbătă 23 martie, ora 8.00: Sfânta Liturghie Arhierească

ora 12.00: Acatistul Sfinților Mărturisitori

ora 13.00: Parastasul

Să participăm cu dragoste, cinstindu-le jertfa și mucenicia!