ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salutăm noua inițiativă de promovare a faptelor de sfințenie a martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste, dar și carliste, de pe întreg cuprinsul țării, scrie Revista Atitudini, care a anunțat apariția site-ului „Sfinții Mărturisitori”. 

Site-ul „Sfinții Mărturisitori” este foarte bine documentat și vine cu informații utile și cuprinzătoare despre toate temnițele și locurile de martiraj ale mărturisitorilor Români. Dintre aceștia mulți sunt sfinți, ca unii ce nu și-au compromis credința sau dragostea de frați.

„În ziua praznicului Bunei Vestiri, sărbătoare închinată Maicii Domnului, care a fost ocrotitoarea și mijlocitoarea sfinților și deținuților din închisorile comuniste, am lansat un nou portal prin care vă invităm să îi descoperiți pe martirii care au mărturisit sub regimul comunist. Veți descoperi idei de pelerinaje în locurile de pătimire, citate de întărire în credință și multe alte istorii ale acestor mari martiri ai neamului nostru românesc”, anunță creatorii site-ului în pagina de deschidere.

Mai jos, redăm o parte din prezentarea din secțiunea „Despre site”, unde se menționează și celelalte site-uri existente dedicate sfinților și martirilor din închisori:

„Un gând foarte puternic a fost să centralizăm anumite informații disponibile pe alte site–uri și în diferite cărți de literatură despre perioada comunistă. Un alt gând este că Maica Domnului a fost alaturi de cei care au pătimit în prigoana comunistă. Icoana din secțiunea erou a paginii principale nu este o întâmplare, ci a fost o mijlocire deosebită.

Mulțumim din suflet tuturor celor care ne ajută și care ne-au ajutat. Sunt mai multe site–uri asemănătoare, cu foarte multe informații: Fericițiceiprigoniți, Mărturisitorii, Atitudini, diferite bloguri. Le mulțumim și pe această cale. Munca lor este titanică așa cum spunea un părinte înduhovnicit.

Site-ul nu este încă gata – nucleul există, mai multe informații urmând a fi adăugate. Lucrăm în limita timpului disponibil.

Site-ul include printre altele:

- o hartă cu locuri unde au pătimit mărturisitorii prigoanei comuniste (închisori, lagăre de muncă, colonii), mănăstiri și biserici unde sunt cinstiți sau unde sunt sfinte moaște, muzee, memoriale, cimitire unde sunt îngropați unii mărturisitori, case memoriale și altele;
- o pagină cu extrase duhovnicești. Am pornit cu 10 extrase – acestea sunt din cărțile de literatură specifică și conțin învățături, exemple, întâmplări minunate, dar și pasaje care sporesc dragostea și smerenia;
- Sunt și câteva interviuri – pentru început un interviu cu Părintele Stareț Gavriil Vărvăruc de la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci de la Aiud, împărțit în 3 părți. Vor urma și altele;
- citate ale unor mărturisitori;
- o pagină cu acatiste și rugăciuni
- titlul si scurtă descriere a diferitor cărți de mare folos duhovnicesc;
- diferite site–uri cu informații deosebite, de folos duhovnicesc;
- versuri afișate aleatoriu ale diferitor poeți;
- link spre canalul de Youtube unde este un buchet de filme și înregistrări;
- va urma și o pagină dedicată mărturisitorilor si mărturisitoarelor cu informații centralizate;
- pagină de contact unde puteți trimite orice părere, idee, mărturie sau semnala un defect tehnic al site-ului.

Site-ul a fost lansat pe 25 Martie 2024, în ziua Praznicului Buneivestiri. Gândul ne îndeamnă să dedicăm câteva pagini speciale și tuturor celor care s-au jertfit pentru credința noastră ortodoxă și pentru neam, pe toate câmpurile de luptă, pentru toți erorii țării, să îi cinstim și să ne rugăm pentru ei.

Un gând este să nu denigrăm pe nimeni, nici chiar pe torționari, ci să ne rugăm și pentru ei, pentru toți.

Nădăjduim în mila Domnului, în mijlocirea Preacuratei Maicii Sale și a tuturor sfinților mucenici și mărturisitori care au pătimit in perioada comunistă.

Doamne ajută!”