ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O iconiță din bronz din secolul 16, în care este reprezentat Sfântul Ierarh Nicolae, a fost descoperită în urma săpăturilor arheologice efectuate de o echipă de studenți de la Facultatea de Istorie și Geografie a Universității „Ion Creangă” din Chișinău, informează Basilica.

Scopul acestei campanii arheologice este de a descoperi urmele șanțului mare de apărare care a înconjurat cetatea Soroca, construită de Sfântul Ștefan cel Mare în secolul al 16-lea. 

În timpul săpăturilor au fost găsite mai multe fragmente de obiecte din diferite epoci, printre care și o iconiță din bronz cu Sfântul Nicolae.

Lucrările se desfășoară în paralel și sunt conduse de Sergiu Musteață, profesor la Facultatea de Istorie și Geografie din Chișinău.

Cercetările arheologice se încadrează în practica de studiu efectuată timp de trei săptămâni de studenții facultății de istorie.