ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


45 de ani a îngăduit Dumnezeu parcursul pianistei Ioana Maria Lupașcu în această viață trecătoare.

E un moment în care avem tendința să îi cerem socoteală lui Dumnezeu: "de ce?"

Dar bine ar fi să ne abținem. Pentru că El are Lucrarea Lui tainică pentru fiecare din noi. Față de care nu putem decât să spunem:"Fie voia Domnului". E singura poziționare care te face liber. Nu e ușor să ajungem în locul acela, dar numai astfel devenim liberi. Liberi de oameni. Că facem închisoare, în lumea asta, unii din alții. Ea acceptase voia Domnului. Știu că acceptase.

Era o femeie-lumină. La propriu. Pur si simplu radia. Din păcate, nu a putut să îsi valorifice talentul, pentru că a avut tot felul de piedici. Lumea nu a cunoscut-o la adevărata ei valoare, pentru că - ăștia suntem mulți dintre noi - nu suportăm oamenii-lumină.

Nu suportăm pe cei mai buni, sau mai frumoși, sau mai inspirați decât noi. E un adevăr crunt. Crunt. Indiferent ce ar face cineva, începem să îi căutăm cusur. Si ce de cusur găsim celorlalți. Niciodată nouă.

Măcar de am realiza un pic, un pic, asta. Mulți dintre noi nici nu știm că ne sufocă oamenii mai buni, mai de succes, decât noi.

Să fie ăsta pentru noi folosul din atâta suferință: să ne acceptăm limitele, să prețuim oamenii mai buni, mai frumoși, mai de succes decât noi. Să ne acceptăm între noi, odată cu mutarea Ioanei la cele veșnice.

Nu se poate să nu luăm folos din atâta suferință. Ar fi mare păcat să fie în zadar măcar pentru noi, cei ce am cunoscut-o.

Dumnezeu să ne ierte si nouă păcatele pe care le-am făcut față de ea. Foarte mulți au păcătuit față de ea. Foarte mulți. Și, la un moment dat, asta i-a devenit grea povară. Poate că n-a mai putit-o duce...

Măcar si asta de am lua folos din atâta suferință: să nu mai împovărăm pe nimeni cu răutatea și frustarea noastră.

Dumnezeu să îi dea răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată roabei Sale, Ioana Maria!

Cristina Leordeanu

Citiți și Olivia Steer: Dovediți-vă omenia în fața Celui de Sus, pentru fiica pianistei Ioana Maria Lupașcu

VIDEO de anul trecut, realizat de Ioana Maria Lupașcu la întoarcerea apelor Iordanului. Hristos a înviat!