ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maestrul Gheorghe Zamfir a avut, vineri seara, la debutul Festivalului Internațional de Nai de la Găești, un moment emoționat în care a vorbit despre îndrumătorul său, Fănică Luca, transmite Agerpres (video).

Cu lacrimi în ochi, Gheorghe Zamfir a spus despre Fănică Luca: "A vorbit în nai, l-a transformat în verb. Nici Enescu n-a transformat vioara în verb. Verbul românesc e cel mai greu verb de pe planetă, pentru că este nepronunțabil (...). Deci Fănică Luca a fost pentru mine, nu tatăl meu biologic, el a fost cel care mi-a dat cuvântul și verbul pe care le-am dus pe toată planeta. Pentru mine Fănică Luca a fost totul, el mi-a dat viața, după ce tata mi-a dat-o prin naștere, el mi-a dat-o prin nai".

Festivalul Internațional de Nai "Gheorghe Zamfir" are loc în orașul natal al a maestrului, la Găești, județul Dâmbovița, în perioada 18-20 august. Vineri a avut loc conferința de presă, în deschiderea evenimentului.