ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maria Tănase s-a stins din această viață pe 22 iunie 1963, acum 60 de ani. Jurnalistul Valentin Țigău i-a vizitat casa din care a plecat la Domnul și scrie:

„Am revăzut, ieri, pe Strada Popa Nan nr. 32 din București casa învăluită în iederă a celei mai mari interprete române de muzică populară, ușoară, lăutărească, romanțe și teatru de revistă, Maria Tănase. Supranumită ”Pasărea măiastră”, de către istoricul Nicolae Iorga, Maria Tănase a trăit în această casă din cartierul legendar al Capitalei până la 22 iunie 1963, cînd s-a stins din viață. N-a avut copii, dar a considerat-o ca pe copilul ei pe Minodora Nemeș, o tânără cântăreață din Caransebeș, cea care a și rămas mult timp în casa din Popa Nan.”

Noi vă propunem o serie cu cele mai frumoase melodii ale Reginei Cântecului Românesc, o galerie cu fotografii și o filmare cu Maria Tănase la New York, cu Dimitrie Gusti și Constantin Brâncuși - VIDEO mai sus - și de la înmormântarea artistei - VIDEO mai jos: